miércoles, 25 de marzo de 2015




Dia mundial d'acció - 18 d'abril del 2015


Les Persones i el Planeta abans que el Benefici Corporatiu
Crida d'acció global per a detenir els Tractats de Lliure Comerç i Inversió
Nosaltres, organitzacions de la societat civil, sindicalistes, camperoles i camperols, joves, homes i dones activistes de moviments de tot arreu del món, cridem a un Dia Global d'Acció que tindrà lloc el 18 d'abril del 2015, amb la finalitat de parar la negociació dels acords de lliure comerç i inversió i promoure una economia que funcione per a les persones i el medi ambient.
Al llarg de les últimes dècades, les grans empreses transnacionals i els governs han impulsat tractats de lliure comerç i inversió d'esquenes a la ciutadania, vulnerant els nostres drets socials i mediambientals.
En aquest temps, hem lluitat per la sobirania alimentària, pels béns comuns, per la defensa de les nostres ocupacions, dels nostres territoris i de la llibertat en Internet, mentre exigíem democràcia. I en el camí, hem crescut com a moviment, hem assolit que escolten les nostres veus i hem aconseguit moltes victòries.
Entre totes i tots podrem parar els acords que actualment s'estan negociant, i treballar per a revertir els impactes negatius dels què ja estan vigents. Juntes impulsarem les nostres alternatives, que es fonamenten en la primacia dels drets humans per sobre dels privilegis i beneficis de les grans empreses transnacionals.

Fem una crida a les persones i les organitzacions de la societat civil a participar en aquesta jornada mundial, muntant accions descentralitzades en totes les ciutats, barris i pobles directament afectats. També a aquells i aquelles que se solidaritzen amb la lluita contra aquest tipus de tractats que pretenen fer encara més intens el transvasament de riquesa cap a les elits econòmiques. Celebrarem diverses iniciatives i accions solidàries en tot el planeta què contribuïsquen a informar, sensibilitzar i fomentar la participació, així com enfortir la mobilització ciutadana rumb a un nou model econòmic i de comerç que funcione per al benefici de la humanitat 

No hay comentarios:

Publicar un comentario