jueves, 24 de enero de 2013

UN SUEÑO CON RAICES. Multigranja Integral Agroecológica.


Des de CEDSALA us fem arribar la crida de crowdfunding que des de CemepAdis ens envien.

Des de fa prou anys hem anat coincidint amb aquesta organització, que treballa des de Misiones - Argentina, en diferents campanyes que han protagonitzat i difós per la protecció de l'Aqüífer Guaraní, en defensa de la Selva Paranaense, contra la construcció de preses a la Triple Frontera (Argentina - Paraguai - Brasil) i sobretot en el seu suport decidit per un model de producció agrícola ecològica i sustentable, basat en el desenvolupament de les comunitats camperoles i enfrontat al model agrícola de les empreses multinacionals de monocultius transgènics, altament contaminants.

Al llarg dels últims anys, els brigadistes que des de CEDSALA han tingut oportunitat de participar en la Brigada d'Argentina - Paraguai, han pogut conéixer de primera mà el treball de CemepAdis (Centre Missioner per a l'Educació Popular -associació per a Desenvolupament Integral i Sustentable) i l'Institut d'Estudis Superiors 'Multiversidad Popular de Misiones'. Així com, comprovar sobre el terreny el seu treball de suport a les organitzacions camperoles i indígenes de la zona i la seua aportació a la vertebració i coordinació de les lluites.

CEDSALA ha acompanyat, finançat i difós el treball de diferents organitzacions caperoles i de dones de la zona que treballen per la defensa de les comunitats, en la seua defensa de la terra i el territori i del model de producció camperol que enfronta sistemàticament i pateix l'agressió de les grans productores de l'agroindustria o la construcció de preses. Hem organitzat i recolzat a València diferents gires de representants d'aquestes organitzacions que ens han permés difondre la situació a la zona i les seues lluites. De la mateixa manera, hem recolzat i difós les gires dels representants de Cemep Adis i la Multidiversidad i valorem positivament tant el seu treball, com la seua capacitat d'anàlisi i les seues propostes. CEDSALA ha recolzat decididament els projectes de les Ràdios Comunitàries impulsades per aquestes organitzacions, des del convenciment de la seua gran importància en la vertebració de les lluites i com a element essencial en la generació d'un nou discurs.

Com veureu en l'enllaç, en esta ocasió, la seua sol·licitud de finançament és per a la construcció d'un pou en el Centre Demostratiu (La Multigranja Integral Agroecológica) ubicada en plena zona caperola, a la localitat d'El Soberbio. Aquest centre compleix diverses funcions:
   - És un espai demostratiu per a la formació en agroecología de la població local. - Està dedicat a la producció agroecològica per a ajudar a establir bases d'autofinançament de l'organització.
   - És al seu torn un centre de pràctiques per als estudiants de la tecnicatura en agroecologia.
   - Allí es produeixen llavors per a nodrir els dos Bancs de Llavors (un a Posadas, a la seu de la Multiversidad Popular i l'altre en el propi Centre Agroecològic en El Soberbio

Si bé, per les característiques del projecte, CEDSALA no finança directament aquesta proposta, ens pareix d'interés la seua difusió i us l'adjuntem, esperem que tant individualment, com Organitzacions podeu recolzar-la i en tot cas, l'enllaç vos permetrà conéixer el conjunt del Projecte que des de Misiones treballen.
L'afonament de les línies de finançament de les Administracions als projectes per al desenvolupament està obligant a les organitzacions a la busca de noves formes de finançament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario